Активісти з Кривого Рогу вивчали успішний досвід Тростянецької громади

Відомо, що Тростянецька територіальна громада є прикладом для інших громад та міст України в питаннях соціального, економічного культурного розвитку, раціонального використання бюджетних коштів, реалізації новітніх цікавих проєктів.
Цими днями з ознайомчим візитом, з метою запозичення позитивного досвіду Тростянця до нас прибула делегація з міста Кривий Ріг. Приїхали депутати міської ради, громадські активісти. В переважній більшості це молодь і люди середнього віку, які прагнуть змін на краще у своєму місті, де проживає понад 600 тисяч громадян.

З гостями нашої громади спілкувався міський голова Юрій Бова особисто, надавши вичерпну інформацію про життя та розвиток нашої громади. В ході пленарної частини зустрічі мова йшла про кращі практики місцевого самоврядування Тростянецької громади, проєктну і інвестиційну діяльність, специфіку роботи комунальних підприємств, охорону здоров’я, розвиток освіти тощо.

Сьогодні гості з Кривого Рогу побачили вживу об’єкти, які вчора споглядали на слайдах. Вони побували в Тростянецькій публічній бібліотеці та її Цукрозаводській філії, в інклюзивно-ресурсному центрі, в музейно-виставковому центрі “Тростянецький”, у міській лікарні, на стадіоні ім .В. П. Куца.

Криворіжці не приховували щирих емоцій від побаченого й охоче ділилися враженнями:
?Мельниченко Тетяна, помічниця депутата Криворізької міської ради:
– Неймовірно вражена кількістю книжок у дитячому й дорослому відділеннях бібліотеки, якістю книжок! Тут представлені нові книги, які є актуальними сьогодні, причому не тільки художні, а й для розвитку, самовдосконалення. Сьогодні книжки коштують дорого й не кожен з нас може собі дозволити їх придбати. А тут можна їх взяти їх почитати! Також для мене новим і незвичним є наявність простору для мами і дитини, кава й чай у бібліотечному кафе за соціальними розцінками. Тростянчани можуть пишатися своїм бібліотечним простором, у нас в Кривому Розі, на жаль, такого ніде не зустрінеш.
?Оксана Кучер – депутат міської ради Металургійного району міста Кривий Ріг від партії “Сила людей”:
– Оглянувши вашу бібліотеку, інклюзивний центр, враження таке, що нас перемістили до Європи! Особливо вражає, що все це зроблено за бюджетні кошти для звичайних людей і вони цим з задоволенням користуються. Це супер, що у вас такий мер! Тростянчанам дуже пощастило!
?Анна Атаманчук, громадська активістка, представниця партії “Сила людей”:
– Я зі своєю дитиною проходила комісію в інклюзивному центрі Кривого Рогу, й хочу сказати, що у нашому великому місті й на восьму частину немає того, що є у вашому маленькому Тростянці! Відокремлені кімнати для індивідуальних занять, сенсорна кімната, кімнати для фізичних занять, все це так, як і повинно бути для корекції розвитку дитини, і чого, на жаль, немає у місті Кривий Ріг.
Тростянецька міська лікарня вразила наших гостей не тільки сучасним ремонтом у відділеннях, новим обладнанням, а й низькими розцінками на платні послуги. Вони відзначали: всі медичні обстеження й послуги в комунальних лікарнях Кривого Рогу є дорожчими в рази!
Побувавши на реконструйованому стадіоні наші гості остаточно переконалися, що в Тростянецькій громаді є справжній лідер – міський голова Юрій Бова, який разом із командою однодумців працює задля якісного покращення життя людей.

Future Talks: Перезавантаження інституцій. Юрій Бова про плани зробити європейську лікарню у Тростянці

Тростянець за підтримки ЄС розробить стратегію, спрямовану на забезпечення якісних та доступних послуг навіть у кризовий час

Бібліотека, що руйнує стереотипи