“Картка мешканця Тростянецької громади” вже діє на Сумщині

У місті Тростянець Сумської області розпочала діяти "Картка мешканця Тростянецької громади". Про це повідомив міський голова Юрій Бова. Тростянець став першим містом у Сумській області, де запроваджено картку його мешканця.

“Ми вивчили досвід Прибалтійських країн і запровадили картку тростянчанина, яка матиме конкретний перелік послуг, одна з яких – реєстрація пільгового перевезення в місцевому автотранспорті. Власне, для цього потрібен зчитуючий пристрій у транспорті і картка з чіпом, де зберігаються персональні дані користувача. Вартість такої картки 25 гривень, що компенсує міський бюджет. До 1 вересня ми збирали дані про пільговиків, а їх у нашій ОТГ нараховується близько 8 тисяч, і наразі майже всі з них отримали картку тростянчанина”, – зазначив Бова.

За його словами, крім міського автомобільного громадського транспорту, “Картка мешканця Тростянецької міської ОТГ” почала діяти у приміському залізничному транспорті.

Її використання, говорить міський голова, крім гарантованого безкоштовного проїзду пільговиків ОТГ, сприятиме ще й їх чіткому обліку та оптимізації витрат бюджетних коштів, що виділяються на соціальні цілі.

Персональні картки з особистими даними отримають усі пільгові категорії населення громади.

Секретар Тростянецької міської ради Наталя Ковальова зазначила, що зараз вони вже приймають документи від пільговиків ОТГ та реєструють їх.

На виконкомі було затверджено макет картки, кожен її користувач матиме унікальний персональний код та своє фото на картці, аби скористатися нею міг лише він, – Наталя Ковальова.

Використовувати картки можна буде на 4-х маршрутах комунального транспорту та на ЖД станції “Смородино”, де встановлять спеціальні зчитувальні прилади. Вони дозволятимуть пільговим категоріям населення не платити за проїзд цими автобусами та потягами у межах громади.

У такий спосіб, зазначив Юрій Бова, вдасться контролювати кількість проданих пільгових квитків у транспорті і, відповідно, направляти компенсації на установи персонально за кожну людину.

Крім цього, встановити їх запропонують і власникам приватних маршрутів.

Ми не маємо права вимагати від них цього, але  якщо вони  мають бажання отримувати компенсації на пільгові категорії з бюджету, то можуть встановити у своїх транспортних засобах зчитуючи пристрої,- Юрій Бова.

До слова, виготовлятимуть “картки тростянчанина” за кошти місцевого бюджету. Після видачі документу “пільковикам” оформлювати його почнуть і для школярів громади.

 

 

 

Тростянець за підтримки ЄС розробить стратегію, спрямовану на забезпечення якісних та доступних послуг навіть у кризовий час

Тростянецька громада: промислово-туристичний кластер

5-ка найсильніших громад Сумщини: серед лідерів Тростянецька, Буринська, Миколаївська сільська, Комишанська громади та м.Суми